Opera je predstavila prilagođene verzije svog desktop i Android pretraživača koje bi obožavatelji jedne od najizdržljivijih igara na svijetu mogli cijeniti. Opera browser se se sa Chess.com kako bi integrisao šah direktno u pretraživač.

Verzija desktop browsera sa temom šaha uključuje ikonu Chess.com na sidebar-u (bočnoj traci). Dakle, umjesto da otvorite namjensku karticu za web stranicu, možete zakačiti ploču i odigrati svoje sljedeće poteze dok pretražujete web. Imaćete brz pristup zagonetkama, streamerima i igrama koje su u toku.

Na Androidu je dostupna potpuno nova verzija pretraživača, kaže Opera. Uključite se u prilagođenu izradu i vidjet ćete gomilu sadržaja vezanih za šah na početnoj stranici, uključujući članke i video zapise.

Opera je tokom godina integrisala druge usluge u bočnu traku svog pretraživača, uključujući TikTok, WhatsApp i Instagram. Kompanija je takođe nedavno objavila svoj pretraživač Opera One, koji je prožet njegovom generativnom veštačkom inteligencijom i podržava druge usluge zasnovane na GPT-u.

(Engadget)