Oppo je u septembru u Indoneziji predstavio svoj novi uređaj za korisnike malog budžeta, naziva Oppo A33

 

Oppo A33 (2020) pametni telefon predstavljen je 28. septembra 2020. Ovaj telefon jednostavnog naziva u svojoj unutrašnjosti krije sasvim solidne komponente za pametne telefone niskog cjenovnog razreda.

Telefon dolazi s ekranom osjetljivim na dodir i omjerom 20: 9. A33 pokreće osmojezgreni Qualcomm Snapdragon čipset. Dolazi sa 4 GB RAM-a. Oppo A33 pokreće Android 10, a napaja ga baterija od 5000mAh. Podržava brzo punjenje.

Što se tiče kamera, sa zadnje strane ima primarnu kameru od 13 megapiksela; druga kamera od 2 megapiksela i treća kamera od 2 megapiksela. Zadnje kamere imaju autofokus. Na prednjoj strani se nalazi kamera od 8 megapiksela za selfije.

Oppo pokreće ColorOS 7.2 zasnovan na Androidu 10 i ima 32 GB ugrađene memorije koja se može proširiti putem microSD kartice (do 256 GB). Oppo A33 je dual-SIM (GSM i GSM) pametni telefon. Lansiran je u Moonlight Black i Mint Cream bojama.

Opcije povezivanja na Oppo A33 uključuju Wi-Fi, GPS, 3G i 4G (s podrškom za opseg 40 koji koriste neke LTE mreže u Indiji). Senzori na telefonu uključuju senzor otiska prsta.

Kao što ste pročitali novi predstavnik Oppo A serije uređaja definitivno se može pohvaliti sasvim zadovoljavajućim performansama za taj segment uređaja.

Prema najavama, Oppo A33 kreće u prodaju već tokom oktobra, a njegova cijena na tržištu bi trebala iznositi oko 189 dolara.

Iako dodatni detalji o samoj prodaji uređaja za sada nedostaju, sve informacije bi trebali saznati već narednih dana kada će uređaj stići u prve prodavaonice. Hoće li biti rezervisan samo za istočna tržišta ili će se pojaviti i u regionu – saznaćemo vrlo skoro.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.