Obećava ‘prekrasan’ uređaj i uravnoteženo otvoreno/zatvoreno iskustvo

 

Oppo je najavio svoj prvi sklopivi pametni telefon, Find N, skoro tri godine nakon što je predstavio prototip uređaja. Preklopni smartfon izgleda kao uređaj po uzoru na Samsungovu Galaxy Fold liniju, kreiran nakon „četiri godine intenzivnog istraživanja i razvoja i šest generacija prototipova“, navodi Oppo u saopštenju za javnost. Lansiranje bi trebalo da se održi na Oppo Inno Day 15. decembra.

Oppo nije otkrio nikakav procesor, ekran ili druge specifikacije Find N-a, osim prikazivanja slike i videa. Obećava „prekrasan“ uređaj koji se dobro osjeća u ruci, a biće jednostavan za korištenje i u otvorenom i u zatvorenom položaju. Takođe je rečeno da je rešio sve probleme sa gužvanjem ekrana i izdržljivošću koji su svojstveni pametnim telefonima na preklop.

Kompanija najpoznatija po preklopnim pametnim telefonima je Samsung, sa Fold i Flip uređajima. Samsungu su bile potrebne tri generacije da otkloni velike nedostatke u Fold liniji. Međutim, najnoviji model Fold 3 i dalje treba dorađivati. Oppo se ponašao drugačije čekajući da objavi svoj prvi model, vjerovatno dok nije osjetio da je riješio sve veće probleme.

Pored Find N-a, Oppo je spreman da otkrije i druge proizvode, nakon što je predstavio „najsavremeniju“ jedinicu za neuronsku obradu (NPU) i pametne naočare. Posljednje će vjerovatno naslijediti prošlogodišnje Oppo AR Glass 2021, naočale Wayfarer tipa samo za programere sa 0,71-inčnim OLED panelima koji su namijenjeni povezivanju sa Android uređajima putem USB kabla. Novi model je zadirkivao sloganom „light vs. light“, tako da bi mogli biti lagani modeli namijenjeni potrošačima, a ne samo programerima. Uskoro ćemo saznati, jer Oppo Inno Day traje od 14. do 15. decembra.

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.