Oppo je početkom decembra obećao da će Find X telefon sa Snapdragonom 8 Gen 1 stići u prvom kvartalu 2022. Dvije nedjelje kasnije, Mediatek je potvrdio da će još jedan uređaj iz serije biti pokretan sa Dimensity 9000. Digital Chat Station otkriva je da će vodeći model porodice zapravo imaju tri modela u seriji na lansiranju. Treći model je sa još nepoznatim čipsetom.

Takođe su naveli da Oppo radi na drugom Find N telefonu, koji će imati horizontalnu šarku, koji će se na kineskom tržištu takmičiti sa Samsung Galaxy Z Fold3 i Huawei P50 Pocket.

Zanimljivo je da su seriju nazvali i “Find X5” umjesto “Find X4”, što ima neke logike. Na kraju krajeva, nijedan od kineskih proizvođača ne koristi broj 4 u nazivima svojih telefona jer zvuči kao „smrt“, a kupci u toj azijskoj zemlji su sujevjerni u vezi s takvim stvarima.

Očekuje se da će Find X5 Pro biti blaga nadogradnja u odnosu na trenutni vodeći Find X3 Pro. Osim očigledne promjene čipseta, još jedno značajno poboljšanje će biti brže punjenje, a glasine upućuju na 80W – davno zakašnjela promjena za Oppo, koji je lansirao telefone sa 65W SuperVOOC 2.0 više od dvije godine.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.