Realme fanovi mogu označiti svoje kalendare za zvanično predstavljanje Realme 12+ 5G, uređaja koji se nedavno pojavio na TENAA i Geekbench-u. Veliko otkrivanje će se održati 29. februara u 19 sati po lokalnom vremenu u Maleziji tokom posebnog događaja. Uz Realme 12+ 5G, Realme će također predstaviti Realme 12 Pro+ posebno za malezijsko tržište.

Malezijski ogranak Realmea pružio je kratak pogled u dizajn Realmea 12+ 5G tako što je podijelio sliku na svojoj platformi. Značajno drugačiji od svojih kolega, 12+ se može pohvaliti ravnim dizajnom sa prepoznatljivim kružnim ostrvom na zadnjoj strani. Ovo ostrvo ima tri kamere, a glavna kamera ima optičku stabilizaciju slike (OIS) i prikazuje Sunburst Dial (tekstura slična brušenom metalu, ali umjesto paralelnih linija, uzorak je radijalan, sa linijama koje dolaze iz centra).

Značajna karakteristika Realme 12+ 5G je zadnja ploča koja je elegantno presvučena veganskom kožom. Ovo dodaje dašak sofisticiranosti uređaju, čineći ga istaknutim u pogledu estetike i dizajna. Štaviše, telefon će biti dostupan u najmanje dvije različite boje, nudeći korisnicima niz izbora koji odgovaraju njihovim željama.

Realme nije detaljno naveo specifikacije za ovaj telefon, ali zahvaljujući Geekbench-u, znamo da će pametni telefon doći sa Dimensity 7050 SoC, koji će, prema TENAA izvještaju, biti uparen sa do 16 GB RAM-a.

(IT mixer)