Ovih dana govori se da bi Apple mogao raditi na 20-inčnom sklopivom MacBook laptopu. Za one koji prvi put čuju za njega, u osnovi je ovo All-display laptop (sav u ekranu) koji bi koristio sklopivi ekran tako da se kada se sklopi može nositi okolo, ali rasklopljen bi imao ogroman ekran.

Ako se pitate kako bi taj laptop mogao izgledati, Antonio De Rosa iz ADR studija sastavio je konceptni prikaz kako bi ovaj sklopivi MacBook mogao izgledati, nazvavši ga MacBook Folio.

De Rosina interpretacija laptopa je zapravo prilično zanimljiva. U osnovi, spolja izgleda kao normalan MacBook, ali iznutra, glavni ekran se proširuje na dio za tastaturu laptopa, zadržavajući fizički trackpad. Apple je ranije izjavio da nisu zainteresovani za pravljenje Mac računara sa ekranom osetljivim na dodir, ali ovo bi mogao biti jedan od mogućih načina da to učini manje nezgodnim.

Uzimajući to u obzir, i dalje smo skeptični prema Appleovim navodnim planovima. To je zato što tastature na ekranu nisu nužno najbolje za korištenje tokom dužeg vremenskog perioda, a dobra je stvar imati tu taktilnu povratnu informaciju dok kucate. Možda bi Apple-ova implementacija mogla biti drugačija od onoga što je De Rosa zamislio, ali s obzirom na to da ovaj laptop o kojem se pričalo neće debitovati u narednih nekoliko godina, to nije nešto o čemu ćemo morati previše razmišljati za sada.