Tokom godina, Apple je povećavao cijene svojih iPhonea. Ovo iskreno ne bi trebalo da bude iznenađenje, tako da ako ništa drugo, ne možemo reći da smo previše šokirani kada saznamo da bismo mogli da gledamo na potencijalno povećanje cene i za nadolazeći iPhone 14.

Ovo je prema tvitu LeaksApplePro koji je na Twitteru podijelio potencijalnu cijenu iPhone 14 serije. Prema tweetovima, očekuje se da će osnovni model iPhone 14 koštati 799 dolara, što je isto kao i trenutni model. Navodno će postojati i “Max” model koji ima veći ekran po cijeni od 899 dolara, zatim slijedi Pro po cijeni od 1099 dolara i Pro Max po cijeni od 1199 dolara.

Na osnovu Appleovih trenutnih cijena, to znači da ćemo za modele Pro i Pro Max vidjeti povećanje od 100 USD u odnosu na iPhone 13 Pro i Pro Max. Nije veliki skok, ali je definitivno zabrinjavajući trend prema kojem Apple ide u narednih nekoliko godina.

Nijedna od ovih cijena još uvijek nije potvrđena, očigledno, pa je za sada vjerovatno najbolje uzeti ovu informaciju sa rezervom. Međutim, kako je Apple godinama podigao cijene, to ne bi trebalo biti previše iznenađujuće.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.