Paperlike 253 je najveći svjetski e-ink monitor sa 3K HD i prikazom poput pravog papira

 

Kineska Kompanija Dasung proizvela je e-ink monitor iz vaših snova „Paperlike 253“ – a ime sve govori, jer 25,3 je dijagonala ekrana u inčima.

U informacijsko doba svoje računare i pametne telefone gledamo više od 12 sati dnevno. Naše su oči lako izložene šteti koju uzrokuju tradicionalni LCD displeji. Jaka svjetlost, bljesak i plavo svjetlo čine naše oči suvima, upaljenima, dubljom kratkovidnošću, vrtoglavicom i čak uzrokuju glavobolju. Hitno nam je potreban monitor nalik na papir da bismo spasili oči.

E-ink je najbolja tehnologija prikaza na svijetu koja odražava ambijentalno svjetlo.

Paperlike 253

DASUNG se zalaže za optimizaciju E-ink kvaliteta više od sedam godina. Pazeći na svaki detalj. Unakrsnim podešavanjem tri dimenzije „sive skale“, „crnila od kapljica mastila“ i „kontrasta“, brzina i kvalitet slike mogu se optimizovati, što može zadovoljiti vaše različite potrebe u kancelariji, zabavi i učenju kako biste dobro zaštitili oči.

Slika je, anaravno crno-bijela, ali prikazaće bilo što s računara, kao „normalan“ monitor. Možete da ga iskoristite za većinu stvari koje inače radite na računaru (e-mail, dopisivanje, kancelarijske programe, vijesti, društvene mreže…).

Paperlike 253 koristi e-ink tehnologiju koja je dosada bila ograničena na manje monitore. Dosad najveći monitor od 13,3 inča je takođe bio proizvod Dasunga.

Novi rekorder nudi rezoluciju od 3.200×1.800. Ima mnogo priključaka: HDMI, DisplayPort, USB-C i standardni 3,5-milimetarski priključak za slušalice.

Ekran je prekriven slojem protiv odbljesaka (anti-glare) ali nema pozadinskog osvjetljenja – pa ga je teško gledati u mraku.

Kao i svaki proizvod najnovije tehnologije, nije jeftin. Do kraja juna može se nabaviti za dvije hiljade dolara, preko Indiegogo kampanje. Kasnije će da košta 23% više.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.