Poco je u Indiji najavio lansiranje svoje najnovije C-serije, Poco C51. Ova jeftina ponuda dolazi sa 6,52-inčnim LCD-om sa HD+ rezolucijom i Helio G36 čipsetom. Uređaj takođe ima veliku bateriju od 5.000 mAh i radi na Androidu 13 (Go izdanje).

Poco C51 je dostupan sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, koja se može proširiti preko utora za microSD karticu. Na prednjoj strani uređaja nalazi se kamera od 5MP smještena u zarezu u obliku vodene kapljice, a stražnja strana donosi primarnu kameru od 8MP i VGA senzor za podatke o dubini.

Poco C51 specifikacije

Uređaj dolazi u Power Black i Royal Blue bojama i po cijeni od 8.499 INR (104 USD). Otvorena prodaja počinje 12. aprila u 12 sati sa Flipkarta, a za prvi dan prodaje kupci mogu iskoristiti poseban popust od 7.799 INR (95 USD).

Poco je podbrend Xiaomija, kineske elektronske kompanije sa više od decenije iskustva u tehnološkoj industriji. Od svog lansiranja 2018. godine, Poco je brzo postao jedan od najpopularnijih brendova jeftinih pametnih telefona. Stekao je reputaciju po tome što nudi kvalitetne uređaje po pristupačnoj cijeni.