Poco je napokon predstavio svoje dugo očekivane F6 i F6 Pro pametne telefone, ali brend je spremio još jedno iznenađenje – svoj prvi tablet, Poco Pad. Ovaj svestrani uređaj dizajniran je i za rad i za igru, nudeći niz impresivnih funkcija. Iako veoma podsjeća na Redmi Pad Pro, ovaj tablet se ističe svojim jedinstvenim atributima.

 

Prikaz i dizajn

Poco Pad se može pohvaliti zadivljujućim ekranom od 12,1 inča, što je vjerovatno glavni fokus njegovog budžeta. Ovaj LCD ekran od 120Hz ima rezoluciju od 2,5K i podržava 68 milijardi boja (12-bitni). Uz maksimalnu svjetlinu od 600 nita, ekran osigurava živopisno iskustvo bez treperenja zahvaljujući DC zatamnjivanju.

Poco Pad ekran

Optimizovan i za zabavu i za produktivnost, ovaj tablet uređaj ima omjer stranica 16:10, postižući savršenu ravnotežu. Za impresivno iskustvo zabave, uključuje četiri zvučnika s Dolby Atmos-om i podržava Dolby Vision za visokokvalitetni video streaming.

 

Performanse i vijek trajanja baterije

Ispod haube, Poco Pad pokreće Snapdragon 7s Gen 2, isti procesor koji se nalazi u Poco X6. Dolazi sa 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu, proširivo putem microSD kartica do 1,5 TB. To ga čini savršenim za korisnike s velikim digitalnim kolekcijama.

Poco Pad zvuk i baterija uređaja

Baterija od 10.000 mAh osigurava dugotrajne performanse, pružajući do 16 sati neprekidnog video streaminga. Punjenje je efikasno uz brzo punjenje od 33 W, što omogućava 26 sati reprodukcije muzike uz samo 15 minuta punjenja.

 

Softver i karakteristike

Tablet radi na HyperOS-u, Poco Pad nudi besprijekornu integraciju sa pratećim HyperOS telefonima. Korisnici mogu prebaciti ekran svog telefona na tablet, lako prevući i ispustiti sadržaj između uređaja i koristiti zajednički clipboard. Povezivanje tableta sa telefonom je moguće i brzim dodirom.

Poco Pad procesor i softver

 

Konstrukcija i dodatna oprema

Uređaj ima elegantno metalno jedno tijelo, debljine 7,52 mm i težine 571 g. Dostupan je u sivoj i plavoj boji. Za dodatnu zaštitu i funkcionalnost, Poco nudi nekoliko dodataka: Poco Pad Cover, Poco Pad tipkovnicu i Poco Smart Pen. Ovi dodaci poboljšavaju upotrebljivost tableta za radne i kreativne zadatke.

Poco Pad tablet

 

Cijene i dostupnost

Poco Pad je danas dostupan po početnoj cijeni od 300 USD za model od 8GB/256GB, dostupan u sivoj ili plavoj boji. Nakon promotivnog perioda, cijena će porasti na 330 USD. Cijena dodatne opreme je sljedeća: tastatura je 80 dolara, olovka 60 dolara, a osnovna maska ​​20 dolara.

 

Poco Pad cijena tableta

 

Više detalja o samom uređaju možete pronaći na zvaničnom Poco websajtu na ovom linku.

 

Zaključak

Poco Pad tablet pun funkcija dizajniran da zadovolji potrebe i zabave i produktivnosti. Sa svojim impresivnim ekranom, moćnim performansama i raznovrsnim dodacima, nudi veliku vrijednost po pristupačnoj cijeni. Bilo za posao ili igru, Poco Pad je spreman da napravi značajan uticaj na tržištu tableta.

(IT mixer)