Na najnovijem Forza Monthly livestream-u, Playground Games je ponudio kratak obilazak cijele mape Forza Horizon 5, a kasnije je objavio kako izgleda cijela mapa u većoj rezoluciji

 

Područje za igru Forza Horizon 5, koja se održava u Meksiku, 50% je veće od britanske karte Forza Horizon 4.

Najistaknutiji orijentir je vulkan La Gran Caldera na sjeverozapadu, koji je dovoljno velik da će biti vidljiv bilo gdje u svijetu.

Ostale značajne karakteristike uključuju stadion u centru i pješčane dine na zapadu. Sredinom prolazi i dugačak autoput koji će vas od istoka prema zapadu povezati s drugim manjim putevima u svakoj regiji.

Novi video pod nazivom ‘’Forza Horizon 5: Let’s Go!’’ posvećen je i različitim biomima koje ćemo iskusiti u Meksiku.

Predstavnici Playground Games studija su detaljnije pričali o 11 različitih bioma koje ćemo vidjeti u novoj Forza-i kao što je kanjon, tropska obala, oblast sa farmama, ogoljena brda, džungle, pustinje, stjenovite obale, močvare, grad Guanauato i vulkan.

Meksiko je prema riječima developera najraznovrsniji otvoreni svijet koji su napravili u serijalima.

Tokom livestream-a, Playground je pokazao i najnoviji automobil u igri – Toyota Supru, koji je prošao kroz nekoliko novih bioma.

Slika u nastavku definitivno raspaljuje istraživačku maštu, i već razmišljamo kakve nas avanture očekuju u jednoj od najboljih vožnji za početnike i profesionalce.

mapa Forza Horizon 5

Forza Horizon 5 izlazi 9. novembra na PC -u, Xbox One i Xbox Series X/S.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.