Huawei P60 Pro bi trebao imati svoj debi na MWC 2023, a već postoji značajna buka oko uređaja. Iako specifikacije ostaju špekulativne u ovom trenutku, imamo nekoliko detalja o nadolazećoj jedinici kamere uređaja. Huawei P60 Pro će biti opremljen telefoto kamerom od 48MP, zahvaljujući OmniVision-u. Očekuje se da će ova kamera imati faktor optičkog zuma od 3,5x i da koristi RYYB raspored piksela, za koji se kaže da nudi do 40% bolje mogućnosti noćnog snimanja.

Priča se i da Huawei P60 Pro ima Sony IMX858 glavnu kameru od 48 MP i Sony IMX888 ultraširoku kameru od 13 MP. Očekuje se da će oni biti dodatno podržani nekim naprednim algoritmima fotoaparata, uključujući neka pametna podešavanja otvora blende za portretnu fotografiju.

Što se tiče ostalih specifikacija, Huawei P60 Pro bi trebao imati 6,67” OLED ekran sa rezolucijom od 1440p i brzinom osvježavanja od 120Hz, Snapdragon 8 Gen 2 čipset, ograničen na LTE konekciju. Uređaj će također imati IP68 certifikat i napajaće ga baterija od 4815 mAh sa podrškom za žičano i 50W bežično punjenje od 100 W.

Fotografije navodno napravljene sa telefoto kamerom Huawei P60 Pro pametnog telefona:

Huawei P60 Pro je dugo očekivani uređaj i najnovije glasine o njegovoj jedinici kamere samo su dodatno pojačale uzbuđenje. Ova nadolazeća jedinica kamere trebala bi biti jedna od najnaprednijih kamera ikada viđenih na pametnom telefonu, a očekuje se da će raspored piksela RYYB pružiti impresivne fotografije pri slabom osvjetljenju.

Huawei P60 Pro navodno stiže u maju, a čini se da će uređaj biti jedan od najmoćnijih i najnaprednijih pametnih telefona 2023. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se uređaj ponašati u odnosu na svoje rivale i da li će nova jedinica kamere opravdati očekivanja.

Nestrpljivo čekamo lansiranje Huawei P60 Pro i njegove nove jedinice kamere, a MWC 2023 je iza ugla, nećemo morati dugo čekati. Ako postoje glasine, onda će ovaj novi uređaj biti prava promjena igre u industriji pametnih telefona i postavit će novi standard za performanse kamere.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.