Najpopularnije mobilne aplikacije u 2021. godini su Snapchat, Zoom, Messenger, CapCut, Spotify… dok se na samom vrhu nalazi očekivano TikTok

 

Apptopia je objavila listu najpopularnijih mobilnih aplikacija u 2021. godini na osnovu broja preuzimanja sa Google Play i iOS prodavnica aplikacija.

Treba napomenuti da Huawei-jeva AppGallery nije uključena u ovu listu, ali je pretpostaviti da to ne bi značajno promenilo redoslijed.

Tako je TikTok drugu godinu zaredom ubedljivo u samom vrhu.

Poslije TikToka slijede Metine aplikacije – Instagram, Facebook i WhatsApp, a u top 5 najpopularnijih je aplikacija za dopisivanje koja je ove godine stekla posebnu popularnost – Telegram.

Među 10 najpopularnijih su Snapchat, Zoom, Messenger, CapCut (Bitedance-ova aplikacija za uređivanje videa) i Spotify. U poređenju sa prošlom godinom, Netflix i Google Meet su bili među 10 najpopularnijih.

U kategoriji najpopularnijih mobilnih video igara, Subway Surfers je na vrhu liste (Bila je na drugom mjestu prošle godine), a slijede Roblox, Bridge Race i Garena Free Fire.

Prošlogodišnji pobjednik kategorije, Among Us, ove godine je na petom mjestu.

Kategoriju najpopularnijih zabavnih aplikacija, očekivano, predvodi Netflix, a slede YouTube, Google Play Games, Disney+ i Amazon Prime Video.

U kategoriji najpopularnijih mobilnih aplikacija u 2021. godini za društvene mreže, TikTok je uvjerljivo najpopularniji. Prate ga Instagram, Facebook i WhatsApp i Snapchat. Zanimljivo, Tviter je tek na šestom mestu iako se tokom 2021. često pominjao kao „alternativa“ Facebook-u i Instagramu kada njihove usluge nisu bile dostupne.

Zanimljivo je vidjeti koje su najpopularnije kripto aplikacije u 2021. Dakle, daleko najpopularnija aplikacija je Binance, a slijede Cripto.com, Coinbase, Trust i eToro.

Listu najpopularnijih aplikacija za plaćanje ili slanje novca predvodi PayPal, zatim Google Pay i dve kineske aplikacije – PhonePe i Alipay.

Trend „rada od kuće“ jasno je vidljiv među poslovnim aplikacijama. Dakle, najpopularnija aplikacija je Zoom, a zatim slijede Google Meet, WhatsApp Business, Microsoft Teams i Adobe Acrobat Reader.

U Apptopiji su se dotakli još nekih kategorija, a koje aplikacije su u njima najpopularnije možete provjeriti na njihovom zvaničnom sajtu.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.