Stiv Džobs je imao jedan ekscentričan trik i to je bila misterija automobila bez tablica

 

Stiv Džobs, suosnivač kompanije Apple bio je prepoznatljiv po svojim crnim rolkama i farmerkama, a imao je još jedan ekscentričan trik.

Trećeg januara 1977. godine, Stiv Džobs i Stiven Voznijak osnovali su Apple. Džobs je podjednako bio poznat po računarima, ajpodovima, ajpedovima koliko i po svom izgledu koji su sačinjavali crna rolka i Levis 501 farmerke. To je bila njegova uniforma.

Pored toga, mijenjao je automobile na pola godine, ali to je uvek bio isti model. Stiv Džobs je posjedovao srebrni Mercedes SL55 AMG koji nikada nije imao registarske tablice!

U Kaliforniji, gdje se nalazi sjedište kompanije Apple, vozilo može da se bez registarske tablice vozi do šest mjeseci uz privremenu dozvolu. To je Džobs koristio kako bi šest mjeseci mogao da „krstari“ Silicijumskom dolinom bez tablica.

Prema jednoj od najpopularnijih verzija, Džobs je na ovaj način mogao da spriječi identifikaciju svog automobila.

Ipak, od 2019. godine, ovaj trik je postao nemoguć u Kaliforniji, jer novi zakon zahtijeva da i novi automobili imaju privremene registarske tablice.

(Sputnjik mundo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.