Objavljen je trejler za istorijsku dramu Žane du Bari „Jeanne du Barry“ sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi.

Režirala ga je francuska glumica i rediteljka Maïwenn, koja također utjelovljuje glavni ženski lik, ovaj film označava Depovu prvu potpunu izvedbu na francuskom jeziku.

Priča drame prati Jeanne Vaubernier (Maïwenn), ženu iz radničke klase odlučnu da se popne na društvenoj ljestvici koristeći svoje čari kako bi pobjegla iz svog siromašnog života.

Njen ljubavnik, grof du Bari, pokušava da je upozna sa kraljem Lujem XV (Johnny Depp) i dogovara sastanak preko vojvode od Rišeljea.

Međutim, susret Jeanne i kralja prevazilazi njegova očekivanja jer za njih postaje ljubav na prvi pogled. Kroz Jeanne, kralj ponovo otkriva svoju želju za životom i osjeća da ne može živjeti bez nje. On je čini svojom posljednjom službenom ljubavnicom, što je izazvalo skandal jer niko na sudu ne želi da prihvati djevojku sa ulice u svoje krugove.

Film bi trebao da se premijerno prikaže u američkim bioskopima početkom maja, a širom sveta kasnije tokom godine. Osim toga, trenutno nije poznato da li će film biti dostupan na nekom streaming servisu.

U nastavku pogledajte trejler za film: