Prošlo je nekoliko godina otkako smo prvi put čuli za Assassin’s Creed Infinity, Ubisoftovu platformu za buduće Assassin’s Creed kampanje. Jedna od planiranih kampanja za Infinity je trenutno u razvoju pod kodnim imenom Hexe, a nedavni izvještaji su otkrili neke rane detalje o tome šta fanovi mogu očekivati, i što je još važnije, kada će igra biti objavljena.

Assassin’s Creed Hexe bi trebao krenuti u drugom smjeru u odnosu na druge nedavne naslove u seriji. Pretpostavlja se da će se nalaziti u Evropi tokom 16. vijeka, a prema Insider Gaming-u, ponudiće linearnije iskustvo u poređenju sa naslovima kao što je Assassin’s Creed Valhalla, koji se u velikoj meri oslanjao na masivne otvorene svjetove.

Izvori su također tvrdili da će Hexe imati jednog glavnog protagonista po imenu Elsa, koja posjeduje neke natprirodne sposobnosti. Igra bi takođe mogla da uključi sistem straha kao osnovni mehanizam igranja, inspirisan DLC-om Jack the Ripper iz Assassin’s Creed: Syndicate. Nažalost, konkretniji detalji nam za sada izmiču, ali se pretpostavlja da će se igra baviti i temama vještičarenja, što ima smisla za ovaj vremenski period, jer su desetine hiljada ljudi pogubljeni tokom 16. stoljeća zbog histerije vještica.

Ubisoft još neko vrijeme neće biti spreman službeno predstaviti Assassin’s Creed Hexe. Igra navodno ima za cilj lansiranje 2026. Prije toga, Ubisoft će objaviti Assassin’s Creed Red, igru ​​iz snova za dugogodišnje obožavatelje serije zbog feudalnog japanskog okruženja.