Napeti triler „Polje straha“ (Escape the Field) donosi priču o šestero stranaca zarobljenih u misterioznom polju kukuruza

 

Od reditelja Emersona Mura, film „Polje straha“ se usredsređuje na grupu stranaca koji se bude usred – pogađate – polja kukuruza. Misterija ide još dublja kada otkriju da je svakom od njih dat slučajni predmet, primoravajući ih da rade zajedno kao tim.

Priča počinje kada se dokorka Sam budi sama usred polja te izgubljena i zbunjena upoznaje Tajlera. Njih dvoje se povezuju i pokušaju pronaći izlaz iz polja. Neuspješnim pokušajima, sretnu još četvoricu stranaca: vojnika Rajana, Denis, kompjuterskog programera Kamerona i studenta Ethana.

„Polje straha“ vas odmah suočava sa žustrom akcijom! U filmu nećete biti izloženi dugotrajnim uvodom niti nepotrebnim razvojem likova. Polje straha gledaoce odmah baca u vatru i upoznajemo likove i njihovu surovu stvarnost koju proživljavaju već u prvim minutama.

 

Poređenje sa serijom „Squid Game“

 

Iz navedenog razloga film se upoređuje s mega popularnom korejskom serijom „Squid Game“ (2021.), osim što je ovdje riječ o verziji inspirisanoj romanom Stephena Kinga.

Upoznajemo likove i svijet u kojem žive dok pratimo radnju te to samo pridonosi strahu i zbunjenosti koja publiku drži na rubu sjedala. Prema svjetskom uspjehu serije možemo zaključiti da je to dobra horor formula.

Sam glumi Džordan Kler Robins, tražena i zaposlena glumica koja je u svim hit serijama, a i Tajler će vam sigurno izgledati poznato jer ga glumi Teo Rosi, poznat po svojoj ulozi Huana Karlosa “Juicea” Ortiza iz Sinovi Anarhije (2008.-2014.) .

Trebaju li sarađivati ili ubiti jedni druge? Ne znajući, odlučeno je da će sarađivati i zajedno pronaći izlaz iz polja.

Svako od njih dobija predmete (pištolj, fenjer, šibice, nož i kompas) za koji možemo pretpostaviti da će im pomoći dok budu pokušavali da pobegnu. Emocije su na vrhuncu dok svaki od glavnih likova probija put kroz visoke stabljike. Radeći zajedno na pronalaženju nekih odgovora usred svog haosa, ubrzo se otkriva da zarobljena grupa nema vode. Truo kukuruz, koji  ih okružuje ostavlja ih bez ičega za jelo. Stvari postaju zaista napete kada se pojavi čovjek u odijelu, koji izgleda kao da je u polju već duže vrijeme i govori im da neće uspjeti da pobjegnu nevidljivoj sili tame.

Provode cijelu noć hodajući kroz polje tražeći izlaz ili znak šta im je činiti, međutim nešto im je za petama…

(IT mixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.