Possible Reality može da snimi 2D sliku vašeg lica i pretvoriti ga u 3D avatar unutar video igre ili virtuelnog svijeta, pomažući ljudima da se uz pomoć „Intract“ tehnologije identifikuju s takvim likovima na mnogo ličniji način.

 

Mnogo kompanija je pokušavalo i ranije da ubaci lice unutar video igre, s različitim stepenom uspjeha, ali Possible Reality vjeruje da se uz pomoć njihove „Intract“ tehnologije može oživiti ta ideja.

Tehnologija koju koriste kompatibilna je sa svim gejming i koding platformama, a prednost je i što nije potrebna fotografija visokog kvaliteta da bi se stvorila maska. Dovoljna je fotografija s web kamere ili pametnog telefona.

Njihova „intract“ tehnologija još uvijek se nalazi u početnoj fazi testiranja, ali su uvjereni da je upravo ona savršena za takvo personalizovanje igara.

„Naš je cilj učiniti jednostavnim dodavanje lica u video igre i za developere i za igrače. Druge se kompanije fokusiraju na stvaranje potpuno novih likova i avatara, ali mi samo želimo da izmijenimo izgled postojećih likova“, pojasnio je osnivač kompanije, Ryan Isbell.

 

Unity engine i fotografija igrača

 

Za stvaranje personalizovanog lika u video igri, Possible Reality koristi Unity engine i fotografiju igrača. Konačni razultat daleko je od savršenog, ali je dovoljno dobar za video igre. Glavna je prednost što za cijeli proces ne treba puno vremena ni znanja.

Treba napomenuti da Possible Reality ne mijenja kod same igre, već fotografiju igrača pretvara u svoje vrsnu masku ili „skin“ koji postavlja na postojeći lik u igri. S obzirom na to da su igrači skloni da plate priličnu svotu za mogućnost jedinstvenog „skina“ u video igri, u Possible Reality-ju se nadaju da bi i oni mogli uzeti dio tog kolača.

Tehnologija koju koriste kompatibilna je sa svim gejming i coding platformama, a prednost je i što nije potrebna fotografija visokog kvaliteta da bi se stvorila maska. Dovoljna je fotografija s web kamere ili pametnog telefona.

U Possible Relity-ju su svjesni da će trebati još vremena da ova opcija postane dostupna svima u svim video igrama i otvoreni su za saradnju sa studijima koji razvijaju video igre.

Isbell ističe da sam kod koji bi omogućio takvu personalizaciju likova u igri nije velik, te ga je bez problema moguće ubaciti u bilo koju igru.

Ono što bi mogao biti problem je činjenica da bi netko mogao da iskoristi tuđu fotografiju ne bi li se narugao nekome u video igri ili njegov virtuelni lik postavio u kompromitirajuće situacije. S tim problemom će se Possible Reality morati da pozabavi prije nego što ova mogućnost postane široko dostupna. Za sad im je važno pronaći partnera koji bi ovu mogućnost personalizacije unio u svoju video igru.

(VentureBeat)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.