Nokia G50 stiže s Androidom 11 OS, velikim ekranom, jakom baterijom, dvije godine ažuriranja Androida uz dugačku podršku bezbjednosnim zakrpama

 

HMD Global, vlasnik licence na Nokia brend je lansirao povoljan 5G telefon s ogromnim 6.82″ ekranom u HD+ rezoluciji i dvodnevnom autonomijom, i sasvim je jasno koji to segment ova kompanija cilja sa novim Nokia G50 5G telefonom.

Selfi kamera je opremljena 8MP senzorom i podrškom za Night Selfie režim snimanja u uslovima slabog osvjetljenja. Savršeni selfiji neće izostati zahvaljujući tehnologiji stabilizacije videa koja obezbjeđuje da ste mirni u kadru čak i ako vaša ruka nije.

Kućište je izrađeno od polikarbonata, a na poleđini donosi opet prepoznatljiv centralno smješteni okrugli modul kamere. U njemu su tri senzora i LED blic. Glavna kamera je 48MP, a uz nju su i 5MP ultra-široka kamera i 2MP senzor dubine.

Nokia G50

Pokreće ga Snapdragon 480 čipset, jedan od najpovoljnijih s podrškom za 5G. Raspolaže s 4GB RAM-a i 64GB ili 128GB interne memorije, proširive putem utora za microSD kartice.

5000 mAh baterija podržava 18W punjenje, a navodno nudi puna dva dana aktivnog korištenja.

Na listi aduta su i NFC za beskontaktno plaćanje te 3.5mm audio jack za slušalice. HMD obećava i ažuriranja na Android 12 i 13 uz treću godinu podrške bezbjednosnim zakrpama.

Nokia G50 će koštati 270 evra i u prodaju stiže idućeg mjeseca.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.