Samsung je predstavio novi Galaxy Tab A8, najmoćniji tablet uređaj dosad iz A serije tableta

 

Samsung Galaxy Tab A8 tablet ima prošireni ekran od 10.5 inča s veoma tankim okvirom oko ekrana i omjerom stranica 16:10. Osim TFT ekrana rezolucije 10,5 inča, za multimediju će pomoći i četverostruki zvučnik s Dolby Atmos podrškom.

Galaxy Tab A8 dolazi uz dva mjeseca YouTube Premium licence bez oglasa, a tu je i aplikacija Samsung TV Plus s 200 besplatnih kanala.

U odnosu na prošlu generaciju poboljšane su performanse procesora za 10% i, a Galaxy Tab A8 nudi i nekoliko dostupnih veličina skladištenja podataka pa korisnici mogu da izaberu verziju od 32 GB i 64 GB prostora za skladište podataka.

 

Moćna baterija od 7040 mAh

 

Uz novu mogućnost korišćenja microSD kartice u svojem Galaxy Tab A8 tabletu, korisnicima je omogućeno i do 1TB dodatne memorije. Što se tiče radne memorije, Galaxy Tab A8 ima 3GB. Tu je i velika baterija od 7040 mAh i brzim 15W punjenjem.

Za jednostavniji, moćni multitasking, ekran uređaja može da se podijeli na dva dijela što omogućava korišćenje dvije aplikacije istovremeno. Uuz opciju Multi-Active Window može se dodati čak i pop-up prozor.

Tokom predavanja poput onih na fakultetu, korisnici mogu simultano da komuniciraju sa kolegama, zapisuju bilješke i prate prezentaciju u isto vrijeme. Pri pregledavanju internet stranica, jednostavnim povlačenjem linka s trenutnog prozora u stranu ekran će se podijeliti. Opcija Drag & Split automatski otvara prozor s drugim pregledačem čime omogućava dinamičnije pregledavanje internet stranica.

Uz zadnju kameru od 8MP, prednju kameru od 5MP i novu mogućnost snimanja ekrana, učenici, učitelji i drugi korisnici ne moraju da se boje da će nešto propustiti.

Korisnici mogu da snimaju jasne, detaljne video zapise predavanja, ili čak da snime svoj glas i video dok prezentuju. Nadalje, korisnici mogu da snimaju napomene, ističu ključne tačke ili pišu po ekranu, kako bi u potpunosti dočarali ono što prezentuju i govore i time omoguće drugima da bolje razumiju ono što žele reći.

Brza copy-paste akcija omogućava fluidnu tranziciju s Galaxy Tab A8 tableta na Galaxy pametni telefon, bilo da se radi o dijeljenju teksta, web stranice, slika ili brojnih drugih materijala.

Galaxy Tab A8 tablet biće dostupan u sivoj, srebrnoj i novoj rozo zlatnoj varijanti od januara 2022.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.