Prošlog mjeseca Realme potpredsjednik Madhav Sheth u jednom intervjuu je rekao da kompanija planira „ultra-premium flegšip model“ za GT seriju i da će komercijalizovati 125W UltraDart punjenje sljedeće godine. Nejasno je da li će ovaj vrhunski flegšip telefon biti prvi Realme pametni telefon sa 125W punjenjem, ali izvještaji koji dolaze iz Kine tvrde da će GT 2 Pro (RMX3301) biti jedan od prvih Realme pametnih telefona koji će se puniti do 125W.

Za Realme GT 2 Pro se također pretpostavlja da će pokretati Qualcommov vodeći čip sljedeće generacije, za koji se očekuje da će se zvati Snapdragon 8 Gen 1 ili Snapdragon 898. Iz kutije će pokretati Realme UI 3.0 baziran na Androidu 12 i imati LPDDR5 RAM i UFS 3.1 memoriju na ploči.

GT 2 Pro će imati 6,51″ FullHD+ AMOLED ekran, verovatno sa brzinom osvežavanja od 120Hz. Ali ne znamo kolika će biti baterija pametnog telefona.

Za fotografisanje će imati kameru od 32 MP na prednjoj strani, a pozadi će se nalaziti primarna kamera od 50 MP sa OIS-om, kojoj će se verovatno pridružiti ultraširoka kamera i, nadamo se, telefoto jedinica.

Predviđa se da će Realme GT 2 Pro koštati oko 4.000 CNY (625 USD/555 €), a nadamo se da ćemo čuti više o njemu u narednim sedmicama.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.