Korisnik internetske stranice XDA objavio je informacije o Qualcommovom Snapdragon Wear 3300 čipsetu za buduće pametne satove koji donosi poboljšanja što se tiče performansi i energetske djelotvornosti

 

Jedan od korisnika odnosno članova internetske stranice XDA s korisničkim imenom arte97 objavio je informacije o novom Qualcommovom čipsetu za pametne satove prvenstveno bazirane na operativnom sistemu Wear OS.

Korisnik je uređaj s kodnim imenom SDW3300 pronašao u forumu Aurora Code na kojem Qualcomm obično objavljuje izvorni kod za Linux kernel.

Budući čipset zvao bi se Snapdragon Wear 3300 (poznat i kao Snapdragon Wear 429) te bi se bazirao na 12-nanometarskoj mobilnoj platformi Snapdragon 439 koja sadrži četiri ARM Cortex-A53

CPU jezgra na taktu od 1,95 GHz te još četiri ARM Cortex-A53 CPU jezgra na taktu od 1,45 GHz.

Pročitajte još: Exynos 990 – novi Samsungov čipset koji će pokretati Galaxy S11

Uz novi čipset veže se i 1 GB LPDDR3 RAM-a i 8 GB za skladištenje podataka.

Prethodnik ovog čipseta, aktuelni Snapdragon 3100 predstavljen je u septembru prošle godine i bazira se na 28-megapikselnom proizvodnom procesu te sadrži četiri ARM Cortex-A7 CPU jezgra na maksimalnom taktu od 1,2 GHz.

Ukoliko se informacija XDA-ova korisnika pokaže istinitom od novog čipsetu trebalo biočekivati značajno poboljšane performanse te bolju energetsku djelotvornost.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.