Apple je svojim novijim iPhone uređajima dao i otpornost na vodu i prašinu, što je opcija o kojoj mnogi ne razmišljaju, a sve dok se njihovi telefoni ne nađu u ekstremnom okruženju – na primjer na dnu jezera.

Naime, tim britanskih ronilaca pronašao je iPhone X na dnu jezera Long Eaton u Velikoj Britaniji, a najzanimljivije je to što je uređaj ostao funkcionalan i nakon nekoliko dana provedenih pod vodom.

Pročitajte još: iPhone 11 bi mogao da podržava Apple Pencil

Pošto su pronašli telefon, ronioci su zaključili da funkcioniše, te su, kada se displej uključio, mogli da vide da ima i nekoliko propuštenih poziva.

Planirano je da ronioci istraže potopljeni zabavni park, koji se danas nalazi na dnu jezera, a pomenuti iPhone uređaj su pronašli na četiri metra dubine, gde je boravio čitava dva dana.

Kasnije je utvrđeno da je vlasnik iPhone-a Brad Beech, koji je telefon izgubio nekoliko dana prije toga, a ronilački tim mu je uštedio oko 850 evra, koliko iPhone X danas košta.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.