Presjednik kompanije Sony, Džim Rajan, u nedavnom intervjuu za GQ otkrio je da će se politika objavljivanja Playstation ekskluziva na ostale platforme, primarno PC, nastaviti u budućnosti, kao i da će naredna igra izaći već ovog proljeća.

Rajan je otkrio da će postapokaliptična zombi avantura Days Gone biti sljedeća igra u nizu za objavljivanje za računare. Tačan datum izlaska nije spomenut u intervjuu, ali će se njen izlazak odigrati do juna.

Potrebno je portovati igru, i prije svega izbjeći probleme koji se mogu desiti tokom tog procesa. Horizon Zero Dawn je na izlasku imao brojnih problema u vidu pucanja, loših performansi i sličnog, ali je Guerilla Games sve donedavno aktivno dodavao ispravke koje su značajno poboljšale stanje igre.

Igra Days Gone je samo jedna u nizu ekskluziva koja izlazi za PC, a u narednim mjesecima ćemo verovatno dobiti najave boljeg broja igara, kako onih koje su se pojavile u sredini vijeka Playstation 4 konzole, tako i onih novijih koje su izašle za PS5, primarno Demon’s Souls.

(PlayZine)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.