Baterije u automobilima su važne jer nam pomažu da pokrenemo automobile, ali za električna vozila, baterije su kritičnije jer također određuju koliko daleko možete voziti. Zbog toga su generalno veće i skuplje za zamjenu, kao u slučaju Finca Tuomasa Katainena, koji je otkrio da je morao platiti 22.600 dolara za zamjenu baterije u svom Tesla Model S iz 2013.

Međutim, umjesto da plati zamjenu baterije i da popravi svoj Tesla automobil, Katainen je odlučio krenuti s zanimljivijim i zabavnijim planom, a to je da ga napuni dinamitom i digne u vazduh. Prema Katainenu, njegov Model S je išao savršeno dobro prvih 1.500 km nakon što ga je kupio, ali nakon toga je počeo da dobija mnogo kodova grešaka i poslao ga je Teslinom dileru da ga popravi.

Njegov auto je proveo mjesec dana u radionici prije nego što mu je rečeno da ne mogu ništa učiniti za njega, osim ako nije voljan zamijeniti bateriju. Kako 22.600 dolara nije mala svota i mogla bi mnogo doprinijeti kupovini još jednog rabljenog modela S u Finskoj, Katainen je odlučio da ne pristane na to.

Zatim se udružio sa YouTuberom Pommijätkätom (što se očigledno otprilike prevodi kao „Bombaši“) i odveo automobil u kamenolom u Jaali gdje su na njega pričvrstili oko 30 kg dinamita i zatim ga digli u zrak.

S obzirom da u toku objavljivanja teksta video već sada ima više od tri i po miliona pregleda, zaradom od reklama sumnjamo da će imati problema da nabavi „novog Teslu“.

U nastavku pogledajte video:

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.