Windows 11 je najavljen i objavljen ne tako davno, ali očito se čini da Microsoft ne gubi vrijeme i da bi već mogao početi s razvojem Windows 12 operativnog sistema već sljedeći mjesec.

To je prema njemačkoj web stranici Deskmodder koja tvrdi da su im izvori rekli da bi razvoj Windows 12 mogao početi u ožujku 2022. Čini se pomalo nevjerojatno, ali trebamo istaknuti da su glavna izdanja OS-a velika stvar i mogu utjecati na način na koji koristimo svoja računala.

To znači da Microsoftov početak rada na Windows 12 nije potpuno nečuvena ideja, ali imajte na umu da samo zato što bi rad na Windowsu 12 mogao uskoro početi ne znači da ćemo uskoro vidjeti i njegovo izdanje. Ovakav pristup je način na koji većina kompanija obično pristupa svojim proizvodima, gdje je rad na sljedećoj generaciji već mogao započeti čak i prije nego što je trenutna verzija objavljena.

To kompanijama daje vremena da testiraju stvari, otkriju što radi, a što ne, mnogo prije nego što bude objavljeno. Uzimajući to u obzir, pod pretpostavkom da Microsoft slijedi sličnu vremensku liniju, očekujemo da će Windows 11 imati oko 5-6 godina staža prije nego što bude objavljena sljedeća verzija, stoga nemojte još zadržavati dah za Windows 12.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.