Veliki dan za Realme u azijsko-pacifičkom okrugu – porodica Narzo 20 najavljuje se u Indiji, ali prije toga u susjednom Bangladešu upravo je predstavljen Realme C17, koji će postati globalni, tako da ga možemo uskoro očekivati i kod nas.

Smartfon dolazi sa velikim ekranom, velikom baterijom s brzim punjenjem i četiri kamere sa zadnje strane.

Realme C17 radi na 11nm Snapdragon 460 čipsetu sa osmojezgarnim procesorom od 1,8 GHz, 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje podataka.

Ekran je 6,5-inčni LCD s HD+ rezolucijom ima brzinu osvježavanja od 90Hz. Odnos ekrana i tijela prilično je impresivan za početnike, a dodatno ga pojačava selfie kamera koja sjedi u rupi u ekranu umjesto u urezu.

Realme C17 - četiri kamere od kojih su samo dvije upotrebljive, druge dvije su više za reklamu
Realme C17 – četiri kamere od kojih su samo dvije upotrebljive, druge dvije su više za reklamu

Na leđima su četiri kamere, poređane u L-formaciju. Dvije korisne su primarna pucačina od 13MP f / 1.8 i ultra širokougaona jedinica od 8MP. Ostale dvije kamere od 2MP – jedna za makro snimke, a druga je za crno-bijele – uglavnom su tu da bi naduvale brojku.

Baterija je 5.000 mAh i može se puniti brzinom do 18 W, što se rijetko viđa na budžetskim telefonima.

Iako dvije kamere otpadaju Realme C17 ima keca u rukavu, velika baterija sa brzim punjenjem - rijetko viđeno na jeftinim telefonima
Iako dvije kamere otpadaju Realme C17 ima keca u rukavu, velika baterija sa brzim punjenjem kao i ekran sa 90Hz brzinom osvježavanja – rijetko viđeno na jeftinim telefonima

Realme C17 bit će dostupan u zelenoj ili tamnoplavoj boji po cijeni od 15.990 BDT (oko 190 USD / 160 €). Prva flash prodaja održaće se 22. septembra u mrežnom prodavaču Daraz, a biće i mali popust za rane kupce, dok je lansiranje širom zemlje zakazano za 24. septembar. Međunarodna dostupnost biće detaljno opisana kasnije.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.