Novi tablet Realme Pad 2 stiže 19. jula, prema odredišnoj stranici na Flipkartu. Tablet će imati ekran od 11,5” s tankim okvirima i velikom brzinom osvježavanja i stići će u prodaju sedmicu nakon predstavljanja.

Slike su sada uklonjene, a stranica ne postoji, ali uspjeli smo ih dobiti prije nego što je bilo prekasno. Pad 2 će imati kružno ostrvo kamere i četiri zvučnika u 2×2 konfiguraciji sa leve i desne strane (kada se drži horizontalno).

Ekran se reklamira kao 2K, što je 1200p rezolucija. Panel će biti 10-bitni, što znači da će dolaziti sa milijardu boja, a neke druge fensi karakteristike će uključivati prilagodljivu svjetlinu s finim podešavanjem zatamnjivanja i O1 Ultra Vision Engine.

Posteri također reklamiraju vršnu svjetlinu od 450 nita što i nije velika stvar, a Realme Pad X ga je čak i premašio.

Ovaj veliki tablet će imati USB-C port, ali ne vidimo audio priključak od 3,5 mm, što znači da će korisnici morati ili da pribjegnu bežičnim audio dodacima ili da puštaju muziku i zvukove igara na otvorenom kao što to obično rade mališani.

Izvještaji kažu da će Realme Pad 2 pokretati Helio G99 čipset, koji je po prirodi samo za LTE. Očekuje se da će prvo biti lansiran u Indiji, a potom će na kraju stići i na druga međunarodna tržišta.

(GSMarena)