Ako to uopšte ima smisla…

 

Problem sa pametnim satovima je u tome što su, generalno govoreći, njihovi displeji premaleni. Iako su se veličine displeja neznatno povećale tokom godina, iskreno, ne može postati veći jer sve što je veće i izgledalo bi smiješno. To znači da određene stvari koje možete raditi na svom pametnom telefonu, nije moguće raditi na pametnom satu.

Ovo uključuje pregledavanje web stranica, zbog čega se Apple nikada nije potrudio stvoriti verziju Safarija za Apple Watch. Međutim, ako je pregledavanje weba nešto što biste željeli vidjeti na Apple Watchu, imate sreće zahvaljujući programeru Arno Appenzelleru koji je pokrenuo aplikaciju µBrowser za Apple Watch.

Ovo je u osnovi preglednik dizajniran za pametni sat koji će vam omogućiti da pretražujete web stranice iz „udobnosti“ (?) vašeg zgloba. Prema 9to5Mac-u koji je isprobao aplikaciju, to baš i nije savršena aplikacija. Napominju da se web stranice učitavaju prilično sporo, a neke se uopće ne učitavaju, što sugeriše da bi to moglo biti zbog problema s formatiranjem koji ih čini nekompatibilnim.

Takođe napominju da se neke web stranice koje koriste prilagođene fontove možda neće ispravno prikazati jer su te web stranice prisiljene koristiti standardizovane fontove kada ih pregledate na Apple Watchu. Uprkos tome, radi se o zanimljivoj aplikaciji i ako smatrate da vam takva fleksibilnost ne bi smetala, iako nije savršena, možete je dobiti za 0,99 USD.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.