Korisnici na Android platformi sada mogu dodati Google Password Manager na svoj početni ekran

 

Dodati prečicu Google Password Manager na svoj početni ekran možete nakon preuzimanja najnovijeg Google Play Services ažuriranja.

Android uređaji su prepuni funkcija koje čine vaš digitalni život lakšim za navigaciju, a jedna od najkorisnijih je Password manager.

Password manager ne samo da čuva vaše podatke za prijavu za neometano prijavljivanje, već takođe olakšava kreiranje jakih, jedinstvenih lozinki za svaku aplikaciju ili web lokaciju koju koristite. Ovo je važno, pošto hakeri imaju mnoštvo strategija za zaobilaženje slabih lozinki, a ponovna upotreba lozinki kompromituje više naloga ako neko ukrade vaše podatke za prijavu.

Iako Google već neko vrijeme nudi podršku za upravljanje lozinkama u okviru naloga, pristup izvornoj verziji alatke na korisnikovom Android telefonu ili tabletu nije bio jednostavan.

Prije nedavnog Google Play Services ažuriranja, korisnik je morao da ode u „Privacy“ sekciju Android Settings menija kako bi pronašao opciju za pokretanje softvera.

Međutim, sada je moguće da dodate prečicu za Google Password Manager na početni ekran Android telefona ili tableta.

Korisnici će ovu opciju dobiti nakon što izvrše nadogradnju na Google Play Services verziju 22.18.

Ovim potezom, Google olakšava korisnicima da vide i modifikuju svoje lozinke, kao i da ih promjene kada situacija to zahteva.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.