Samsung svoje u svoje vodeće telefone dodao promjenljivi otvor blende još od Galaxy S9 serije, koja se pojavila početkom prošle godine.

Ovo je omogućilo kamerama da poboljšaju oštrinu u uslovima dobrog osvjetljenja, istovremeno zadržavajući odlične performanse u uslovima slabijeg osvjetljenja. Sada kompanija stvari podiže na viši nivo predstavljanjem promjenljivog otvora blende u tri stadijuma za Galaxy Note10.

Ovu informaciju je objavio dojavljivač „tipster“ Ice Universe, koji je istakao da će kamera Samsung Galaxy Note10 telefona koristiti F1.5/F1.8/F2.4 promjenljivi otvor blende. Poređenja radi, Samsungovi dosadašnji premijum modeli mogu da koriste F1.5 i F2.4 otvore.


F/1.5 otvor blende bi trebalo da bude koristan, kada se fotografije kreiraju u zamračenim uslovima, jer će omogućiti protok više svjetla, što će rezultirati svjetlijom fotografijom.

F/2.4 otvor, s druge strane, bi trebalo da proizvede oštrije fotografije sa većom dubinskom oštrinom. U sredini se nalazi F/1.8, kojim Samsung vjerovatno želi da ponudi veću fleksibilnost korisnicima.

Pročitajte još na IT mixer-u: Šta (ne)će sve imati novi Samsungov flegšip Galaxy Note 10?

Očekuje se da će Samsung 7. avgusta predstaviti dva telefona iz Galaxy Note10 serije – standardnu i Pro varijantu. Za sada nije poznato da li će oba modela dobiti promjenljivi otvor blende u tri stadijuma, ili će on biti dostupan samo na Pro modelu.

Galaxy Note 10 Pro (lijevo) i Galaxy Note 10 (desno)
Galaxy Note 10 Pro (lijevo) i Galaxy Note 10 (desno)

(gsmarena)