Samsung je juče priznao probleme sa kašnjenjem koji muče neke Galaxy S21 jedinice, posebno u SAD-u, nakon što je ažuriran na stabilnu verziju One UI 4 zasnovanog na Androidu 12, čije je uvođenje počelo prošle sedmice.

Danas je kompanija već riješila problem. Problem je bio u tome što kada se odabere 120 Hz u postavkama, brzina osvježavanja bi se vratila na 60 Hz kada bi korisnik prestao dodirivati ​​ekran – što je rezultiralo velikim kašnjenjem (lag).

Nova verzija je G99xUSQU4BUK9 (gdje se „x“ razlikuje u zavisnosti od toga kojeg člana porodice S21 imate), i dolazi da zamijeni prethodni G99xUSQU4BUK7 na modelima američkih operatera. Za sada se nova verzija pojavila u Verizonu, ali očekujemo da će uskoro stići i na jedinice drugih operatera.

Kako se čini da gore spomenuta greška u prebacivanju brzine osvježavanja najviše pogađa američke jedinice Galaxy S21, S21+ i S21 Ultra, ostaje da se vidi hoće li ova softverska zakrpa biti poslata globalno u dogledno vrijeme ili ne. Ljudi koji su ga već instalirali izvještavaju o velikom poboljšanju u ukupnom odzivu telefona, iako očigledno još uvijek postoji neko zaostalo skrolovanje u aplikacijama trećih strana.

(GSMarena via XDA-developers)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.