Samsung je proširio dostupnost svog Galaxy S23 FE, dosežući nova tržišta u Evropi i Južnoj Koreji. Nakon prvog lansiranja u odabranim azijskim zemljama i naknadnog predstavljanja u Sjedinjenim Državama, pametni telefon je sada dostupan potrošačima u ova dva istaknuta regiona.

U Južnoj Koreji, Galaxy S23 FE košta 847.000 KRW (otprilike 640 dolara/600 evra) i nudi se u četiri različite boje: krem, grafit, menta i ljubičasta. Osim toga, ekskluzivne boje Indigo i Tangerine dostupne su samo na Samsung.com i u jednoj fizičkoj prodavnici koja se nalazi u prestižnoj četvrti Gangnam u Seulu. Kao podsticaj, kupci 256 GB varijante u naredne dvije sedmice (do 22. decembra) mogu birati između besplatnog Galaxy SmartTag 2 ili punjača od 25W.

Evropsko lansiranje je prvobitno bilo zakazano za sljedeći dan, ali su neki trgovci na malo u Bugarskoj, uključujući Samsung Bugarska, odlučili da pokrenu prodaju ranije. U Bugarskoj, 128 GB varijanta u crnoj boji košta 1.369 BGN, što odgovara 699 €.

Predstavljanje u drugim evropskim zemljama trebalo bi da počne sutra, sa 8/128 GB verzijom po cijeni od 699 evra, a varijantom sa 8/256 GB po cijeni od 759 evra. Samsung nastavlja da širi domet svog Galaxy S23 FE, nudeći potrošačima u različitim regionima priliku da iskuse najnovije karakteristike i mogućnosti ovog flegšipa.

(IT mixer)