Ići će sa prednarudžbama dan nakon događaja, a isporuka će početi 24. februara

 

Samsung bi mogao predstaviti svoj dugo očekivani Galaxy S22 na Unpacked događaj 8. februara 2022., navodi južnokorejski Digital Daily. „Potvrdili smo da će se događaj održati 8. veljače i razgovaramo o vremenu za slanje pozivnica krajem januara“, rekao je službenik Samsung Electronicsa za stranicu. Prednarudžbe će navodno biti objavljene sljedeći dan, 9. februara, a isporuka uređaja počinje 24. februara.

Pretpostavlja se da će Samsung vjerojatno predstaviti tri telefona, modele Galaxy S22, S22 Plus i S22 Ultra. Prema nekim od brojnih glasina, sva tri uređaja će imati vrlo svijetle ekrane. U međuvremenu, kamera Galaxy S22 Ultra nudiće ono što Samsung naziva „Super Clear Lens“.

Primarni čip bi mogao biti Qualcommov Snapdragon 8 Gen 1, navodno proizveden od strane Samsunga. Uređaji izvan SAD-a možda dolaze sa Samsungovim Exynos 2200 čipom koji koristi GPU baziran na AMD-ovoj RDNA 2 arhitekturi i može podržavati ray tracing tehnologiju. Već su se pojavile brojne slike uređaja, uključujući snimku Galaxy S22 Ultra koju je objavio Evan Blass (naslovna fotografija).

Raspored Galaxy Unpacked 2022 događaja i datum izlaska tek treba biti potvrđen, ali Samsung obično svake godine zakazuje svoje vodeće događaje za pametne telefone otprilike u isto vrijeme. Navodno će biti prikazan na MWC-u 2022. u Barceloni, a do tada bi već trebao biti u rukama kupaca, ako se inforamacije pokažu tačnim.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.