Samsungovi televizori i monitori iz 2022. podržavaće njegov nedavno predstavljen HDR10+ Gaming standard. To znači da će kompanija igračima pružiti različite funkcije kao što su varijabilne brzine osvježavanja do 120 Hz i automatsku HDR korekciju boja za svaku igru.

 

HDR10+ Gaming monitor automatski optimizuje boje

 

Samsung nije pominjao nijedan model, ali je pokazao monitor za igre sa širokim ekranom i ono što bi mogao biti Neo QLED TV iz 2022. sa veoma tankim okvirima. Iz kompanije navode da HDR pruža dosljedno iskustvo igranja bez potrebe za ručnom kalibracijom kroz različite tehnologije prikaza za različite izvore ulaza, uključujući konzole, računare i još mnogo toga.

Ideja sa HDR10+ Gaming-om je da nećete morati da koristite nikakva ručna podešavanja, pošto sam monitor automatski optimizuje kalibraciju boja u realnom vremenu. Dizajniran je da isporučuje detalje u tamnim sijenkama i svjetlima. Takođe podržava VRR na do 120Hz zajedno sa mapiranjem tonova koji neće dodati nikakvu dodatnu latenciju signalu za igre.

Međutim, kao i kod HDR10+, izazov za Samsung je navesti programere da usvoje standard za igre. Samsung bi mogao da napravi napredak u igranju igara na računaru, pošto je npr. Dolby Vision dostupan samo za nekolicinu PC naslova. Kako bi pomogao da se otvori put za HDR10+ PC igre, Samsung je naveo da će grafički procesori NVIDIA GeForce RTX 30 Series, RTX 20 Series i GTX 16 Series podržavati HDR10+ sa drajverima koji su planirani za 2022. godinu.

 

(PCpress / Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.