Kako sve više proizvođača pravi laptope koji uklanjaju tradicionalne USB priključke u korist novijeg USB-C standarda, oni s USB-A dodacima i uređajima moraće pribjeći upotrebi USB hub-ova (USB čvorišta, razdjelnici) ili se pozabaviti adapterima. Ako ste u potrazi za jednim, možda bi vas mogao zanimati najnoviji Satechi USB hub.

Ovo kažemo zato što, dok su USB hub-ovi prilično mali, Satechi-jev najnoviji hub zapravo može smjestiti SSD. Nazvan Satechi USB-C hibridni višeportni adapter, hub dolazi sa M.2 portom koji će omogućiti korisnicima da prikače SATA SSD na hub. To znači da ne samo da razdjelnik može ne samo podržati više USB-A i USB-C dodataka, već ga možete koristiti i kao neku vrstu eksterne disk jedinice.

Satechi očigledno ne uključuje SSD sa čvorištem, moraćete ga kupiti zasebno, ali u najmanju ruku daje korisnicima opcije. Također, kako The Verge ističe, hub će korisnicima omogućiti pristup SSD-u samo na USB 3.0 brzinama koje dostižu 5Gbps, tako da zapravo nećete moći u potpunosti iskoristiti brzine SSD-a.

Međutim, prilično je zgodno imati USB razdjelnik koji ima ugrađeni SSD umjesto da morate vući dodatni vanjski disk pored hub-a, pa ovisno o vašim potrebama, nekima bi ovo moglo biti korisno, dok bi drugima moglo biti – malo sporo. Satechijev USB hub ima cijenu od 90 dolara, što nije jeftino za takav dodatak, ali ako ste zainteresovani, možete posjetiti web stranicu kompanije za detalje.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.