Sonijev PlayStation 6 dolazi negdje nakon 2027., prema službenim dokumentima koje je dostavio Sony, na zahtjev britanskih regulatora koji revidiraju Microsoftovu akviziciju Activision Blizzard.

Prema službenim Sonyjevim dokumentima, koji su sada objavljeni, PS5 će imati najkraći vijek trajanja od bilo koje PlayStation konzole. Od izdanja originalnog PlayStationa 1994., sve do PS3, čini se da Sonyjeve konzole imaju životni ciklus između 11 i 13 godina. Kada je riječ o najnovijim konzolama tvrtke, PS4 i PS5, one još uvijek traju od 2013. i 2020. godine.

Dokumenti koji govore o novoj konzoli javno su objavljeni zbog Uprave za tržišno natjecanje i tržište (CMA) Ujedinjenog Kraljevstva kao odgovor na Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

Na osmoj stranici dokumenta, koji ukupno ima 22 stranice, Sony tvrdi da je Microsoft ponudio da Activisionove igre budu dostupne na PlayStationu samo do 2027. godine. To ih, kako navode, stavlja u „ranjivu poziciju“ jer znači da će sljedeća generacije konzole stići bez svima omiljenih naslova, uključujući popularni Call of Duty.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.