Iako su se ljubitelji Playstation-a nadali da će PS5 generacija konzola biti podržavati gre iz svih prethodnih generacija, Sonyi ipak nema te planove.

Japanska kompanija u prethodnom periodu nije zvanično najavila backwards-compatibility PS5 sa prethodnim Playstation konzolama, a i ranije glasine od strane Ubisofta su otkrile da toga neće biti.

Na nedavno održanom Playstation 5 događaju bilo je dosta uzbudljivih najava, ali je sve to obilježilo i ne tako spretno zaobilaženje ključnih detalja vezanih za novu generaciju. Sony je tek nakon događaja otkrio da će PS5 igre biti skuplje, kao i da će prvobitno najavljene next-gen igre izaći za četvorku, a opovrgao je i jasnu najavu da Demon’s Souls Remake izlazi na PC.

Isto tako tada se nije spominjala kompatibilnost sa naslovima sa PS1, PS2 i PS3 konzola, vođa kompanije Džim Rajan je u kasnijem intervjuu rekao da igrači na PS5 neće pokretati igre sa starih konzola, već će kompatibilnost postojati samo sa PS4.

To smo i vidjeli, u vidu predstavljanja PS Plus kolekcije, sa oko 18 naslova, pretežno ekskluziva koje dolaze sa PS4 sistema, što znači da neće većina biti kompatibilna od prvog dana.

Ovo je dosta drugačiji pristup u odnosu onog koji ima Microsoft, gde će na Xbox Series konzolama od prvog dana biti dostupno na hiljade naslova iz svih prethodnih generacija. Možda ovo jeste razočaravajuća vijest za one koji su odrastali uz Playstation logo na ekranu, ali biznis model japanske kompanije je takav. Svakako se više isplati prodavati remake verziju igara, nego omogućiti igračima da obrišu prašinu sa diskova i ubace ih u novu konzolu.

(Play.co.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.