Srbija će dobiti prvu naučno-fantastičnu seriju “The Ark” koja će biti u potpunosti realizovana u Srbiji

 

Poznati autor naučno-fantastičnih filmova i serija Din Devlin (Dean Devlin), snimiće svoju novu seriju “The Ark” (Barka) u Srbiji.

Din Devlin je poznat kao scenarista i producent filmova kao što su „Univerzalni vojnik“, „Dan nezavisnosti“, „Zvezdana kapija“, „Godzila“, „Patriota, kao i serija i serijala „Bibliotekari“, „Predstraža“, „Bermudski trougao“…


Devlin će zajedno sa Džonatanom Glasnerom (koji je kao pisac ili reditelj radio na serijama „Rat svijetova“, „Zvezdane staze: Vojadžer“, „Zvjezdana kapija“, „Nevidljivi čovjek“, „Mjesto zločina“, „Bjekstvo iz zatvora“…) biti kreativni i izvršni producent nove serije koja će se u potpunosti snimati u Srbiji.

Snimanje “The Ark” serije bi trebalo da počne u martu, u PFI studijima, objavila je Srpska filmska asocijacija.

 

100 godina u budućnosti

 

Radnja serije odvija se 100 godina u budućnosti u trenutku kada počinju misije planetarne kolonizacije koje su neophodne da bi se obezbijedio opstanak ljudske rase.

Prva od ovih misija na svemirskom brodu „Ark jedan“ doživljava katastrofu koja uzrokuje masovno uništenje i gubitak mnogih života.

Kako je ostalo više od godinu dana prije nego što stignu na odredište, nedostatak zaliha i gubitak vođa primorava preostalu posadu da postane najbolja verzija sebe kako bi zadržala kurs i preživela.

Pored Devlina, kao izvršnog producenta iz „Electric Entertainment“, tu su i Marko Roskin i Rejčel Olšan-Vilson. Džonatan Ingliš iz „Balkanic Media“ odgovoran je za produkciju u Srbiji.

 

„Syfy“ naručio 12 epizoda

 

Američki kablovski kanal „Syfy“, koji je naručio seriju, potvrdio je da će prva sezona imati 12 epizoda.

„To će biti prva naučno-fantastična serija snimana i producirana u Srbiji i veliko priznanje za sve srpske filmske stvaraoce i studije, koji će biti dio ove uzbudljive nove produkcije. Istovremeno smo oduševljeni što seriju snimamo u PFI studijima, u kojima smo snimali i seriju „Predstraža“ i mnoge druge naše produkcije“, kaže Džonatan Ingliš.

Kako piše „Variety“, na „Syfy“ kanalu očekuju veliku popularnost ove serije, baš kao i u slučaju njihovih skorašnjih serija kao što su „Domaći vanzemaljac“ i „Čaki“.

Liza Kac, direktor za scenarije u NBCUniversal, kome pripada „Syfy“ kanal, kaže da su takva očekivanja realna naročito što je „Devlin jedan od najcijenjenijih naučno-fantastičnih autora današnjice“.

(Sputnik news)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.