Srpski Green Power Turbine Systems (GPTS) predstavio je turbomlazne i turboprop motore na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „IDEX 2021“ u Abu Dabiju

 

Kompanija Green Power Turbine Systems – GPTS (u saradnji sa kompanijom EDePro) predstavila je na IDEX-u premijerno svoje nove turbomlazne i turboprop motore.

To je prvi nastup GPTS na najvećem bliskoistočnom sajmu naoružanja.

„Premijerom familije ovih motora Green Power Turbine Systems prikazala je sposobnost da u Srbiji napravi najkompleksnije motore koji po karakteristikama staju rame uz rame sa tek nekolicinom svjetskih proizvođača“, kažu u toj kompaniji.

Turbodžet motori se koriste za pogon dronova i krstarećih raketa dok turboprop ima glavnu upotrebu kod bespilotnih letjelica i helikoptera.

Takođe, ističu da izuzev pet najjačih svjetskih sila, ne postoji država koja proizvodi turbo motore sopstvenim originalnim dizajnom, kao i da je GPTS to upravo postigao i premijerno prikazao na sajmu.

Turboprop TPE 200 nastao je daljim razvojem motora TSE 200.

Predstavljena je i porodica turbomlaznih motora TJE 200 i TJE 45.

(Tango six)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.