Samsung je nedavno potvrdio da će određene Galaxy AI funkcije biti dostupne i na starijim modelima telefona, uključujući Circle to Search, Live Translate, Note Assist i Photo Assist.

Circle to Search omogućava korisnicima da označe, iscrtaju ili odaberu bilo koji deo ekrana i pokrenu Google pretragu za tim sadržajem.

Live Translate omogućava stvarno vreme prevođenja poziva, pri čemu je dovoljno da jedna osoba ima odgovarajući Galaxy uređaj.

Note Assist pomaže korisnicima u kreiranju i oblikovanju rezimea, dok Photo Assist donosi generativno uređivanje u Galeriji.

Ove funkcije su prvobitno najavljene sa Galaxy S24 serijom, ali će biti dostupne i na starijim uređajima. Samsung je već ranije objavio da će Galaxy S24 AI funkcije stići na modele kao što su Galaxy S23 serija, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5 i Flip 5, zajedno sa Galaxy Tab S9 serijom tokom prve polovine ove godine.

Očekuje se da će ova ažuriranja doći uz One UI 6.1 nadogradnju.

Za sada nije poznato da li će i druge AI mogućnosti, poput generativnih pozadina, Chat Assista i drugih, biti dostupne na starijim uređajima u budućnosti.