Battlefield 2042 nastavlja da tone sve dublje i dublje, a čak je i natjerao Steam da napravi izuzetak u svojoj politici povrata novca.

S obzirom da je bio na lošem glasu mjesecima pre svog zvaničnog izlaska, jasno vam je koliko je situacija ozbiljna. Od 85.531 recenzija na Steam-u, preko 66% je negativno. Imajući u vidu njihove reakcije, Steam je otišao korak dalje kako bi ”smirio” svoje nezadovoljne kupce.

Steam igračima pruža mogućnost povrata novca u slučaju da kupljena igra nije ispunila njihova očekivanja. Ovaj proces mora biti pokrenut u roku od 14 dana od kupovine igre, pod uslovom da je kupac nije igrao duže od dva sata. Steam je napravio izuzetak sa Battlefield 2042.

Broj igrača koji igraju Battlefield 2042 nastavlja da opada velikom brzinom. Steam je u novembru zabeležio pik od 100.000 igrača, broj koji je ovih dana spao na patetičnih 9000.

Thank you Steam for refunding me this masterpiece of a game with over 2h playtime and more than 14 days since purchase.
byu/Roboserg inbattlefield2042

Za razliku od PC igrača, igračima na PlayStation-u novac neće biti vraćen. Ipak, cijela gejming zajednica je složna u neverici da je jedna igra uspjela da ispadne toliko loša da je natjerala Steam da promijeni svoja pravila.

Igrači se sada vraćaju starim igrama u serijalu, a budućnost Battlefield franšize je u ovom trenutku neizvjesna.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.