Apple-ovi programeri su od predstavljana iOS 16 na WWDC-u pa do danas isprobali nekoliko verzija, ali je juče prva javna beta verzija stigla korisnicima koji su prijavljeni u javni beta program i onima koji će se prijaviti

 

Korisnici koji imaju kompatibilni iPhone uređaj (onaj koji je predviđen da dobije nadogradnju), mogu jednostavno da prijave svoj uređaj u beta program kako bi na njihov iPhone stigla prva javna beta verzija iOS-a 16.

Od tog trenutka pa nadalje, korisnici će dobijati naknadne beta verzije kao ažuriranje softvera, sve dok ne dobiju konačno izdanje iOS-a 16, koje bi trebalo da stigne na jesen ove godine, zajedno sa iPhone 14 serijom.

S obzirom na to da se radi o prvoj javnoj beta verziji, ne očekuje se da ona bude savršena, već suprotno – vjerovatno obiluje raznim sitnim, a možda čak i većim bagovima. Stoga, nije baš najbolja ideja da ažurirate svoj iPhone na prvu javnu beta verziju.

Kada je riječ o samom iOS-u 16, najveće promjene dobio je izgled zaključanog ekrana, koji je zapravo potpuno redizajniran. Iako se očekivalo da će iOS 16 doneti i AOD podršku (Always On Display), to se ipak nije desilo, ali navodi se da će AOD podrška biti dostupna za iPhone uređaje sljedeće generacije, odnosno iPhone 14 seriju.

Takođe, jedna od novina je i izvorna podrška za Nintendo Switch Joy Cons i Nintendo Pro Controller, tj. uređaje s iOS-om 16 biće moguće povezati sa Nintendo Switch Joy Cons i Nintendo Pro Controllerom.

Tu je i funkcija pod nazivom Automatska verifikacija. Kao što joj i sam naziv kaže, ova funkcija će nekim web stranicama i aplikacijama sama dati do znanja da ste čovjek, pa nećete morati rješavate CAPTCHA zahtjeve.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.