Pojavili su se renderi u kome je prikazan TLC savitljivi smartfon sa ekranom na izvlačenje

 

Industrija smartfona u prošlosti je ostavila uređaje s tastaturom na izvlačenje. Posljednji ekser u taj lijes upravo je zabio TCL, nedavno najavivši da odustaju od proizvodnje BlackBerry brendiranih uređaja. Ironično je što prema glasinama TCL radi na uređaju, ne sa tastaturom, nego sa ekranom na izvlačenje.

CNET je u posjedu rendera prototipa TCL smartfona koji svoj savitljivi ekran iskorišćava tako što dio ekrana drži sakrivenim ispod “primarnog” ekrana kada je uređaj u načinu smartfona. Dok se po potrebi može izvući ostatak ekrana kako bi se uređaj pretvorio u tablet.

Zanimljiv je koncept sa ekranom na izvlačenje ako uzmemo u obzir da smo do sada vidjeli samo uređaje sa savitljivim ekranom koji su preklopljeni smartfon, dok se otvaranjem transformišu tablet. Mislimo na Samsung Galaxy Fold i Huawei Mate X.

TCL je relativno nepoznat kao brend, ali dobro su poznati brendovi pod kojima prodaje ili je prodavao svoje uređaje kao što je već spomenuti BlackBerry, ali i Alcatel.

Nedavno je TCL najavio promjenu strategije prema kojoj bi više pažnje upravo trebao posvetiti TCL-brendiranim uređajima. Jasno je i zašto.

Za BlackBerry brend licencu su plaćali istoimenoj kanadskoj kompaniji, dok je Alcatel brend u vlasništvu finske Nokije, koja svoj vlastiti brend licencira HMD-u za smartfone.

Ako ovaj TCL-ov savitljivi prototip ubrzo postane stvarnost, ne bi trebalo biti razloga zašto se TCL ne bi mogao probiti u prepoznatljive brendove kakvi su danas Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo i OnePlus.

(Cnet)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.