Terminator Resistance – spremite se na bitku protiv mašina u post-apokaliptičnom Los Angelesu, 30-ak godina nakon “Sudnjeg dana”

 

Radnja igre Terminator Resistance smještena je u post-apokaliptični Los Angeles, 30-ak godina nakon “Sudnjeg dana”, a bićete na strani otpora, odnosno ljudske rase.

Možete da budete u ulozi Jacoba Riversa, novog junaka u ovoj Terminator franšizi, a koji se bori na strani otpora (Resistance) kojeg vodi legenda John Connor.

Iako ste samo običan vojnik, vrlo brzo ćete da shvatite da ste upravo vi posebna meta Skyneta, robotske rase, te ste označeni za uništenje! Stvari ne izgledaju loše, snage otpora napreduju i izgleda da će pobijediti, ne može im pomoći niti moćni Arnold Schwarzenegger.

Ali pravo je pitanje – hoćete li vi preživjeti? Igra je prilično žestoka i nabijena akcijom, naoružajte se oružjem koje je bilo tipično za ono vrijeme, rasturite Skynetove robote terminatore i spasite čovječanstvo. U Terminator Resistance istraživaćete i pronalaziti ljude i predmete koji će vam pomoći u vašim misijama.

Mnoge ćete robote prepoznati i iz filmova, kao i legendarni model T-800 koji se svima urezao u sjećanje.

Za one koji prate filmsku industriju i fanovi su Terimatora, možda i ne znaju kako se do sada pojavilo čak šest filmova o Terminatoru, evo i njihov popis:

– The Terminator (1984)
– Terminator 2: Judgment Day (1991)
– Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
– Terminator Salvation (2009)
– Terminator Genisys (2015)
– Terminator: Dark Fate (2019)

Pročitajte još: Izašao prvi snimak iz Age of Empires IV | Video

Akcijska pucačka igra Terminator Resistance dostupna je na svim platformama (PC, PS4, XOne), ima oznaku “M” i ono što joj nedostaje je online multiplayer. Šteta, bilo bi super boriti se online s ovim opakim robotima.

U prodaji će se pojaviti iduće sedmice, a do tada pogledajte video trailer koji nas neodoljivo podsjeća na Terminator 2 Judgment Day…

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.