TikTok korisnicima olakšava gledanje video zapisa gdje su titlovi automatski generisani, objavila je kompanija, ažurirajući funkciju koju je uvela 2021. godine i koja je imala niz nedostataka

 

Prethodna funkcija titlova zahtjevala je od TikTok kreatora da omoguće da titlovi budu automatski generisani na svom video snimku prije objavljivanja.

To znači da je dostupnost titlova zavisila od toga da li se kreator videa sjetio da klikne na dugme. Ako je kreator zaboravio da omogući titlove, nije bilo načina da ih doda nakon objavljivanja objave bez brisanja i postavljanja ispočetka.

Gluvi i nagluvi korisnici su redovno morali da traže od drugih da uključe titlove. Ovo novo ažuriranje dodaje mogućnost gledaocima da, pored autora, i oni uključe titlove.

TikTok takođe uvodi alatku za prevođenje. Tako omogućavaju gledaocima da prevode video titlove, opise i tekstualne naljepnice na željeni jezik. Ranije, ako bi se video na drugom jeziku pojavio, korisnici su morali da koriste spoljne alate za prevođenje da bi sastavili sadržaj klipa.

„Kroz ove napore, globalni sadržaj će postati pristupačniji bez obzira na jezik(e) koje govorite i gdje se nalazite u svijetu“, piše kompanija u postu na blogu.

Automatski titlovi i prevodi će u početku biti dostupni na engleskom, portugalskom, njemačkom, indonežanskom, italijanskom, korejskom, mandarinskom, španskom i turskom. TikTok navodi da će funkcije biti proširene na više korisnika „u narednim mjesecima“.

(TheVerge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.