Tekstualni postovi će omogućiti TikTok korisnicima da mogu uz tekst da dodaju boje, naljepnice, hashtag-ove i zvukove

 

Tekstualni postovi koje uvodi TikTok kao novi format omogućiće korisnicima da kreiraju tekstualni sadržaj za dijeljenje priča, ideja, pjesama, recepata ili drugog pisanog sadržaja.

TikTok je najavio da proširuje granice kreiranja sadržaja za sve na TikTok-u tekstualnim objavama, dajući pisanoj kreativnosti, koju smo vidjeli u komentarima, natpisima i video zapisima, posebno mjesto da zablista.

Promjena dolazi pošto se konkurencija među platformama društvenih medija intenzivirala posljednjih nedjelja nakon lansiranja Threads-a, Instagram spin-off-a u vlasništvu Meta.

Platforma je rival Twitter-u po tome što se fokusira na tekstualne postove. Omogućava korisnicima da postavljaju do 500 karaktera teksta i do pet minuta videa i linkova, kao i slika.

 

Kako da kreirate tekstualni post?

 

Tekstualni postovi nude jednostavno iskustvo objavljivanja koje olakšava dijeljenje tekstualnog sadržaja nego ikad. Evo kako to funkcioniše:

Kreiranje tekstualnog posta

Kada pristupite stranici Kamera, moći ćete da birate između tri opcije: fotografija, video i tekst. Odabirom teksta bićete preusmjereni na stranicu za kreiranje teksta, gdje možete da otkucate sadržaj svoje objave.

tiktok tekstualni postovi

Poboljšanje vaših tekstualnih postova

Kada dođete do stranice Objava, naći ćete poznate opcije za prilagođavanje vašeg sadržaja. To uključuje dodavanje zvuka, označavanje lokacije, omogućavanje komentara i omogućavanje dueta, između ostalog. Ove funkcije čine da su vaši tekstualni postovi jednako dinamični i interaktivni kao i svaki video ili foto post.

 

Funkcije koje bi trebalo da isprobate

 

Tekstualni postovi nude niz funkcija koje vam omogućavaju da se vaš tekstualni sadržaj istakne. Evo nekoliko istaknutih stvari:

  • Naljepnice: Unaprijedite svoj tekst odabirom naljepnica koje se odnose na vaš sadržaj i dodajte malo zanimljivosti svom postu.
  • Oznake i hashtag-ovi: Baš kao u video ili foto objavama, možete označiti druge naloge, kao i dodati hashtag-ove koji se odnose na relevantne teme ili trendove.
  • Boje pozadine: odaberite neku od različitih boja pozadine kako bi vaš tekst iskočio.
  • Dodavanje zvuka: Zvukovi su srž TikTok iskustva, zbog čega su uključeni u tekstualne postove. Moći ćete da dodate melodije koje čitaoci mogu da slušaju dok pregledaju vaše pisanje.
  • Nacrti i odbacivanje: Slično video ili foto objavama, možete spremiti svoje nacrte i spasiti ih s drugim neobjavljenim objavama za kasnije uređivanje ili ih u potpunosti odbaciti.

(IT mixer)