Toshiba je najavila 3,5-inčni HDD pod nazivom DT02 7200rpm 2TB, koji koristi 256MB keš memorije i SMR tehnologiju.

To je varijantni model serije DT02 za desktop računare i eksterne HDD-ove, i postiže maksimalnu brzinu prenosa od 210MB/s uz veliku brzinu rotacije od 7200rpm i veliki kapacitet keš memorije od 256MB. Poboljšan je za oko 19% u odnosu na konvencionalni model.

Tehnologija skraćenog magnetnog snimanja (Shingled Magnetic Recording – SMR) omogućila je proizvođačima HDD-a, kao što je Toshiba, da povećaju kapacitet svojih rotirajućih diskova iznad postojećih pristupa.

Prepoznato je da SMR tehnologija utiče na brzinu pisanja u diskovima u kojima se ova tehnologija koristi, posebno u slučaju kontinuiranog nasumičnog pisanja. Iz tog razloga, Toshiba proizvodi su pažljivo prilagođeni specifičnim radnim opterećenjima i slučajevima upotrebe. Na primjer, u slučajevima upotrebe kao što je mrežna pohrana (NAS), gdje se redovno događa kontinuirano nasumično pisanje. Interfejs je SATA3.0 (6Gbps), format je 512e, a MTTF / MTBF (AFR) je 600.000 sati (0,67%). Troši 2,92 W i teži do 450 g. Pošiljke uzoraka će početi od ovog mjeseca.

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.