Toyota je najavila svjetsku trkačku seriju pod nazivom GR Supra GT Cup 2020. Takmičenje se odvija na virtuelnim stazama popularne video-igre Gran Turismo Sport.

 

Seriju organizuje trkački tim Toyota Gazoo Racing. GR Supra GT Cup 2020 je takmičenje kojim žele objediniti zajednicu e-moto sportova i sportske automobile da učine dostupnim vozačima širom svijeta.

Takmičenje počinje 26. aprila na digitalnoj verziji staze Fuji International u Japanu. Serija se seli na Nürburgring (17. maja). Staza u Le Mansu je na programu 7. juna, a Laguna Seca dvije sedmice kasnije. Virtuelna takmičenja igrača biće održana i na Autodromu José Carlos Pace (5. jula), stazi u Tokiju (19. jula) i Mount Panorami (16. avgusta).

Prvih sedam događaja Toyota serije predstavljaju kvalifikacijski dio takmičenja, a najbrži vozači učestvovače će u pravoj trci koja će se održati u novembru. Detalji finalnog takmičenja još uvijek nisu poznati.

Da bi se borili za prestižnu nagradu, vozači moraju da imaju PlayStation 4 i Gran Turismo Sport. Učesnici ne smiju biti mlađi od šest godina, a moraju imati GR Supru na igri Gran Turismo Sport.

Obožavatelji se moraju dobro informisati o svjetskoj trkačkoj seriji. Riječ je o svjetskom događaju, pa se vrijeme početka takmičenja razlikuje od mjesta do mjesta, piše Carcoops.

Toyota je saopštila da oko 800.000 igrača Gran Turismo Sporta ima GR Supru. Oni su obaviješteni o velikom takmičenju, a Toyota je poslala 120.000 upitnika koji će koristiti za unaprijeđenje stvarnog razvoja vozila GR Supra.

(Carcoops)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.