Ispod pogledajte februarsko izdanje trejlera za filmove koji nam dolaze, a koje ste možda propustili… Ako vam se nekšto dopadne, zabilježite i pričekajte datum izlaska.

 

F9 / Brzi i žestoki 9

 

Negdje se prevodi i kao Paklene ulice 9 (orig. Fast and Furious 9 – F9 The Fast Saga) je još jedan nastavak popularne akcione franšize. O ovom nastavku smo već pisali više možete pročitati ovdje. Film izlazi 22. maja. I da, očigledno je F9 puni naziv.

 

Swallow

 

 

Ovaj film izgleda sjajno snimljen, intenzivno raspoložen i krajnje neudoban. Swallow je triler o trudnici koja se počinje samopovređivati sredstvima koja sugeriše naslov filma / Gutanje. U trejleru nismo krajnje sigurni kako se sve ovo odigrava (film se čini izuzetno hladnim i okrutnim prema njegovom glavnom liku), ali su se pojavile višestruke kritike koje ga navode kao „feministički triler“, tako da je možda trejler samo zabluda. Film izlazi 6. marta.

 

The Undoing

 

https://www.youtube.com/watch?v=zG1ZQERAlGQ&feature=emb_title

 

Nakon HBO-ovih „Velikih malih laži“ (orig. Little Big Lies) ponovo se udružio s Nicole Kidman zbog nove kratke serije o ženi koja se nakon ubistva počinje raspadati. Hugh Grant i Donald Sutherland takođe nastupaju. Serija počinje u maju.

 

Mulan

 

 

Disney je ove sedmice objavio konačni trailer za Mulan, pokazujući više svojih živopisnih, čisto snimljenih i epskih borbenih sekvenci. Film izlazi 27. marta.

 

Spiral

 

 

Novi Chris Chris i Samuel L. Jackson film je, nekako, Saw spinoff i, nekako, takođe više akcijskog filma nego horor filma. Istovremeno, ovo će vjerovatno biti jedan od najboljih filmova o Saw-u (poznat kao Slagalica strave). Izlazi 15. maja.

 

Burden

 

 

Forest Whitaker glumi velečasnog koji se 1996. godine u Južnoj Karolini sprijatelji sa bijelim rasistom, a koji se očito temelji na stvarnim događajima. Priča izgleda pomalo kao „Green Book“, ali izgleda da film ima veliku ulogu za Whitakera. Izlazi 28. februara.

 

The Jesus Rolls

 

 

Uz dozvolu braće Coen, John Turturro vraća svoj kratki, ali šareni lik iz Velikog Lebowskog (orig. Big Lebowsky). Jesus Rolls ima sjajnu glumačku ulogu i, može li ovaj lik izdržati cijeli film ili ne, izgleda dosta zabavno iz ovog prvog trejlera. Izlazi 6. marta.

 

The Pilot against America

 

 

Najnovija HBO-ova serija Davida Simona je adaptacija Philip Roth-a sa sjajnom glumačkom postavom, uključujući Winona Ryder i John Turturro. Serija govori o alternativnoj Americi u kojoj FDR gubi izbore a zemlja vidi porast antisemitizma i fašizma. Počinje 16. marta.

 

Beastie Boys Story

 

 

Apple TV Plus dobija dokumentarac o Beastie Boysima, a režira ih njihov dugogodišnji saradnik Spike Jonze, koji se vraća na spot grupe za pjesmu „Sabotage“. Ovaj kratki teaser ne nudi previše detalja o čemu se radi, osim da kažemo da postoji i izlazi 24. aprila.

 

The Burnt Orange Heresy

 

 

Kada smo kod muzičara ostanimo još malo, tu je još jedan zanimljiv trejler. Osnivač popularnih Rolingstonsa Mick Jagger igra svojevrsnog zlosretnog i vrlo harizmatičnog trgovca umjetninama u filmu „The Burnt Orange Heresy“. Zaista nisamo siguri o čemu se radi u ovom filmu, ali to je i sve što je važno. Film se otvara u ograničenom izdanju 6. marta.

 

Blow The Man Down

 

 

Dvije sestre rade zajedno na prikrivanju ubistva nakon što jedna od njih ubije čovjeka u filmu „Blow the Man Down“. Za nešto s tako mračnom pretpostavkom film izgleda iznenađujuće šarmantno i smiješno. Izlazi 20. marta.

 

ZeroZeroZero

 

 

Režiser filma „Sicario: Day of the Soldado“ ima novu seriju koja izgleda kao ep koji se širi svijetom o trgovini kokainom. Dolazi na Amazon 6. marta.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.